Specialisatie technieken

Nagelreparatie

Bij een beschadigde nagel die er niet netjes uitziet is het mogelijk deze te repareren. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een trauma- of mycosenagel (schimmelnagel). Deze veranderingen zijn meestal zichtbaar en geven een onaantrekkelijk beeld. Uw teennagel kan met gel of acryl gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd worden zodat u weer mooie, goed verzorgde teennagels heeft.

Nagelbeugel

Een van de meest pijnlijke en veel voorkomende aandoening aan de voeten zijn ingroeiende nagels. De nagelbeugel is bedoeld om ingroeiende teennagels te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en verlicht direct de pijn. Een nagelbeugel is een klein kunststof stripje die op de nagelplaat wordt aangebracht, het doel van een nagelbeugel kan zijn:

· nagel te reguleren

· druk op nagelbed te verminderen

· drukpijn in de nagelwal weg halen

· groei van de nagel te verbeteren/corrigeren

 

Na een periode wordt de beugel verwijderd en indien nodig opnieuw geplaatst tot de oorspronkelijke, juiste, vorm van de nagel is verkregen

Orthese

Het is een hulpmiddel om bestaande teenklachten of pijnpunten te ontlasten en ter preventie van teenafwijkingen (hamer/klauw tenen). Een veelvoorkomende klacht die prima te behandelen is met een orthese is een likdoorn tussen de tenen. Ook voor een Hallux Valgus te beschermen is een orthese zeer geschikt. Een orthese is gemaakt van een zacht silicone materiaal dat speciaal voor u opmaat gemaakt wordt.

Het maken van een corrigerende orthese is het werk van een podotherapeut!